Както обикновено истеризирахме всичко, което правим... Защо позволяваме това нещо? На

...
Както обикновено истеризирахме всичко, което правим... Защо позволяваме това нещо? На
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Не трябваше украинците да се настаняват в луксозни хотели

" Както нормално истеризирахме всичко, което вършим... Защо разрешаваме това нещо? На фона на всичко, което направихме, да го развалим ".

С тези думи културологът проф. Ивайло Дичев, учител в СУ " Св. Климент Охридски ", обобщи реакциите след видеообръщението на вицепремиера Калина Константинова, в което разгласи, че България не може да си разреши повече да устоя украински жители в хотелите на първа линия по морето.

С обръщението си Константинова внесе разделяне измежду хората. 

Според него се разясняват най-вече думи и стилистика и предложи да се приказва съществено за поуките от това, което се случи и къде сбърка страната.

Проф. Ивайло Дичев дефинира като голяма неточност това, че на държавно равнище у нас е въображаемо, че войната в Украйна ще завърши бързо: 

" С настаняването в първокласни хотели държавното управление предложи повече, в сравнение с трябваше. Беше неверно стратегически. Дадохме извънредно първокласни благоприятни условия на тези хора да прекарат трите месеца. Отдавна беше ясно, че ще би трябвало да изоставен. След което се сподели, че към този момент не може и естествено настана отчаяние ".  

" За да се интегрират чужденци в пазара на труда, те би трябвало да живеят в огромни центрове. Няма какво да търсят в Елхово. Трябва да са там, където има работа. Голямата част от украинките са в дейна възраст, децата им също би трябвало да водят обществен живот. Тяхното място е в градовете. Ние би трябвало да мислим за това нещо в вероятност. Направихме същата неточност преди с бежанците от Сирия. Пращахме ги по границата, с цел да можем бързо да ги отпратим. Трябва да сме подготвени. Съвременният свят е подобен. Все повече мигранти ще идват и ще влизат в нашия пазар на труда. Ние имаме потребност от тези хора ", разяснява още културологът.

По думите му липсва политика на интеграция на бежанците в пазара на труда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР